dilluns, 16 de maig del 2016

Infos gatera per ser més feliç


Ja fa 13 anys que aprenem la nostra professió a base de molt d'esforç i de l'experiència diària i avui us volem parlar dels nostres gats. Amb el bon temps se'ns multiplica la feina a la gatera del CAAD, la qual requereix també una gran dedicació i moltes moltes hores de treball.

Quan les temperatures comencen a pujar el sistema hormonal dels gats s'activa i, si no estan castrats, el més probable és que les gates es quedin prenyades i comencin a parir camades per tot arreu: al carrer, als parcs, a jardins particulars, a les obres, als edificis abandonats, etc. Aquestes camades normalement les detecten els veïns i ens les porten, o les anem a recollir nosaltres. Un cop a les nostres mans els gatons que encara no mengen sols, tenim un àngel de la guarda que es diu Mari Fe, que els alimenta cada poques hores i els fa créixer amb molt d'amor i de forma totalment voluntària. Quan els gatons ja mengen sols els portem a la gatera i quan ja estan vacunats els podem donar en adopció. Els gatons són molt delicats, allò de que els gats tenen 7 vides, nosaltres no ens ho creiem! En tot cas tenim molt d'èxit i molt poques baixes, així que pràcticament tots acaben essent adoptats per famílies responsables que els volen estimar.

Els gats per nosaltres no són animals de segona categoria, no per ser més petits que els gossos els dediquem menys recursos ni energies. Abans de donar-los en adopció prèviament es fa un control de la família. És a dir, invertim un temps per desplaçar-nos allà on calgui per tenir una entrevista amb els adoptants, inspeccionar la possible nova llar dels gats i poder assessorar amb coneixement de causa. Aleshores valorem i decidim si es pot o no donar un/s gat/s. Aquest és el model que usen països avançats en la tinença d'animals de companyia com per exemple Alemanya, Suïssa, Suècia o Holanda, per posar alguns exemples. Nosaltres ho hem après d'ells i ho implementem d'igual manera a casa nostra.

Aquest sistema no sempre és ben rebut per les famílies adoptants... i més si tenim en compte que els gatons no es donen per viure sols, els donem almenys de dos en dos, un de sol només en casos que la família ja en té almenys un altre, de gat. La nostra llarga experiència demostra que l'èxit de l'adopció en gatons de dos en dos està garantit. I inclús adoptants contrariats que finalment han decidit fer-nos cas, al cap de pocs dies ja ens venen a donar les gràcies i la raó! Serà perquè no ho fem tan malament! ;-)

Fa poc una senyora molt amable es va enfadar molt amb nosaltres. Volia adoptar dos gatons i al fer la inspecció vàrem veure que el petit balcó de casa seva no estava protegit amb la xarxa típica. Tot estava correcte, la família era apta, però el seu balcó no. Malgrat només ser un primer pis li vàrem dir que tot estava correcte però que si us plau abans de recollir els gatets s'assessorés i adeqüés el seu balcó de forma adient per a tenir-hi gats. No va voler i no li vam donar els gatons. I és que cada any coneixem nous casos de gats que s'han llençat al carrer i nosaltres (que ja sabem de què va la cosa) ja no acceptem el que ja sabem que no funciona!

En fi... que qui vulgui un sol gat adult, tampoc és que sigui genial per a ell però pot ser acceptable, qui vulgui un gató per viure sol que s'ho repensi i n'adopti dos, i qui tingui gats i un balcó desprotegit, que s'assessori i primer l'adapti amb responsabilitat. Coneixem casos de molt a prop "si hagués protegit el balcó ara la meva gateta estaria amb mi"...

Els gats també mereixen un respecte, fa 9.000 anys que conviuen amb els humans i si els volem per companys hem de ser responsables i adaptar-nos a les seves necessitats. Aprendre i aplicar les quatre normes bàsiques, ens ajudarà a ser més feliços en el nostre dia a dia en convivència amb aquests éssers tan fascinants que són els gats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada